Sosyal Medya

Güncel

Almanya Peşmerge’ye yeniden silah göndermeye başladı

Alman Savunma Bakanlığı, salı günü itibariyle yeniden başlayan sevkıyat kapsamında, Peşmerge'ye 70 ton malzeme gönderildiğini duyurdu.



Zeit Online’da yer alan habere göre; gönderilen silahlar arasında bin 500 adet G36 tüfeÄŸi, 100 Milan füzesi ve 3 adet Dingo 1 tipi zırhlı araç da bulunuyor.

Almanya’nın silah sevkıyatını durdurmasına neden olan soruÅŸturmayı tamamlayan PeÅŸmerge yetkilileri, daha önce gönderilen 28 bin silahtan 30 tanesinin Kuzey Irak’taki silah pazarlarında satıldığını tespit etti.

Alman Savunma Bakanlığı’nın yeniden baÅŸlayan sevkıyat kapsamında gönderilen silahların satışının engellenmesi konusunda PeÅŸmerge güçlerini uyardığı belirtiliyor.

DHA’nın haberine göre; Almanya, IŞİD’e karşı mücadele etmesi amacıyla 2014 yılında PeÅŸmerge güçlerine silah göndermeye baÅŸlamış, Kuzey Irak’a giden bir grup Alman askeri de, PeÅŸmergeleri burada eÄŸitmeye baÅŸlamıştı.

Öte yandan, PeÅŸmerge güçleri, ülkenin en büyük ikinci kenti Musul’u IŞİD’den temizlemek için büyük bir operasyon baÅŸlatmıştı. Harekâtı ‘baÅŸkomutan’ sıfatıyla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi BaÅŸkanı Mesud Barzani’nin yönettiÄŸi belirtilmiÅŸti. Koalisyon güçleri de hava saldırıları ile PeÅŸmerge güçlerine destek veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.